06-38043915 jale.simsek@kpnmail.nl

Huisartsen/verwijzers

Algemeen: 

Om door te kunnen verwijzen, hoeft u alleen maar mijn gegevens door te geven aan uw patiënt. 
Mocht u een overdracht willen doen, kunt u een brief meegeven.
De therapie wordt vergoed door de aanvullende verzekering. Uw patiënt kan mij bellen om te informeren of zijn/haar verzekering de therapie vergoedt.
U kunt voor diverse klachten doorverwijzen; zie ook menukopje Therapie.

Groepswerk en groepstherapie

Ook kunt u patiënten doorverwijzen die beter gebaat zijn bij een groepsaanpak. Naast individuele en op relatie gerichte therapie, werk ik regelmatig met groepen. Deel van deze groepen bestaat uit diverse Westerse culturen en Nederlanders. Met name expats weten steeds meer de weg te vinden naar lichaamsgerichte therapie en groepstherapie. Deze groepen betalen zelf de groepssessies.

Migranten

Een ander deel bestaat uit de mannen en vrouwen uit migranten- gemeenschappen; met name Turken, Marokkanen, Hindoestanen en diverse collectief georiënteerde culturen. Deze groepssessies hebben te maken met het contact maken met het eigen lichaam; met name bij veel migranten- vrouwen is het toe- eigenen van het eigen lichaam iets waar grote taboes op berusten. Door middel van diverse bio-energetica oefeningen, leren uiten van emoties en verwoorden wat er in ze omgaat, ontstaat er een lichaamsbewustzijn waardoor zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

Voor dit onderdeel heb ik een methodiek ontwikkeld die bestaat uit 10 sessies. Mijn methodiek wordt ook door ZINA platform gebruikt, onder de noemer IK ONTMOET MIJ. Na deze 10 sessies zal ik een terugkoppeling doen aan de huisarts.
Deze doelgroep is vaak niet koopkrachtig om deze vorm van therapie zelf te betalen; bij voldoende deelnemers, zal ik dan ook op zoek gaan naar financiering.

Achtergrond informatie

Tevens geef ik paar keer per jaar een workshop IK en WIJ aan huis en arbo- artsen over achtergrond van patiënten uit collectieve culturen. 
Zonder op de hoogte te zijn van de complexe veld van taboes binnen diverse culturen, zal het lastig worden om de klachten binnen de juiste context te plaatsen. Zo krijg ik veel cliënten uit collectieve culturen die een scala aan hulpverlening en hulp en zelfs medicatie hebben gehad, maar niet zijn geholpen. De combinatie van goed thuis in de taboe’s van diverse culturen (zie www.jalesimsek.nl en mijn publicaties) en mijn opleiding als lichaamsgeoriënteerde therapeut maken dat ik tot de kern van de probleem kan komen bij deze doelgroep. Graag deel ik mijn ervaring met collega-professionals.

Voor info over de inhoud en datajale.simsek@kpnmail.nl

Adres: Stadionplein 69/4 hoog- Amsterdam
Kosten: 75,- euro, inclusief, koffie/thee/water en fruit.
Opgeven en Info: 

jale.simsek@kpnmail.nl of

06-38043915

Praktijkondersteuners zijn ook welkom.