Relatietherapie

Relaties houden ons een spiegel voor. Relaties met onze familie, kinderen, collega’s en natuurlijk onze partner.

In de relatie met onze partner komen we delen van onze geschiedenis en de invloeden daarvan tegen; en met de zijne of de hare. De meegebrachte patronen uit de geschiedenis van een ieder wordt in de eerste sessies in kaart gebracht. Vanuit deze patronen gaan we te werk.

Het kan zijn dat de partners apart voor hun eigen stuk naar therapie moeten komen omdat de verantwoordelijkheid bij hunzelf ligt. Dat is mogelijk. Partners kunnen zowel ieder een apart traject volgen en ook van tijd tot tijd samen komen.

Het gaat om de patronen die voor beide kanten onbewust zijn.

Dat kan een spanningsveld opleveren, het is een hele kunst om je bewust te worden van de patronen die jij meebrengt in de relatie en die jouw partner meebrengt en wat dit met elkaar doet. Ontdekken wat jij aan emoties of verwachtingen ‘delegeert’ aan je partner en hij of zij op jou, is vaak een eerste stap naar elkaar daadwerkelijk kunnen zien.

Vragen als, hoe vrij is de liefde tussen ons, hoe geven we samen inhoud aan een gezamenlijk leven en hoe zetten we elkaars processen in om een fijne WIJ plek in de relatie te scheppen waarin ieder tot zijn of haar recht komt.

En ook vragen als, hoe geven we impuls aan ons seksueel leven, kunnen in therapie aan bod komen.

Maak een afspraak